Boksgala Teus de Kruyf aandoenlijk en succesvol

De boksschool van Teus de Kruyf maakt er al vijf jaar een traditie van om een gala in Alpen aan de Rijn te organiseren. En met steeds groter succes. Dit keer had het evenement zelfs een internationaal tintje. Het Windmill-team kwam op bezoek. Dat is een voorportaal dat de deur opent naar de Nederlandse top. De tegenstander kwam uit Aken, aangevuld met enkele Limburgse boksers. Het Euregio-team geheten. Het werd al met al een strijd die tot het laatst spannend bleef maar helaas werd verloren (3-5). Met de technisch hoogstaande partij tussen de winnende Limburger Xavier Kohlen en de Rotterdammer Delano James als de fraaiste partij van de avond.

Behalve een krachtmeting voor de ,groten’ was het begin van de succesvolle boksavond aandoenlijk. Vier partijtjes voor hele kleine jochies maakten deel uit van het voorprogramma. Om dan Teus de Kruyf, geknield op het canvas in een hoek van de boksring, instructies te zien geven aan zo’n kereltje, typeert de bevlogen trainer die ook aan de toekomst denkt en een andere trainer was zo begaan met een joch dat verloor en zijn tranen nauwelijks kon bedwingen, dat hij hem triomfantelijk op de schouwers tilde en de zaal uitdroeg. Aangrijpende taferelen die de zin van zo’n avond extra glans gaven.

Bij de groten ontbrak een naam: zwaargewicht Roy Korving. Teamcoordinator Peter van der Pas had stad en land afgebeld om een tegenstander te vinden voor de Waddinxvener, die vorige week tot beste bokser van het toernooi in het Duitse Chemnitz werd uitgeroepen. Maar de een kon niet, de ander wilde niet en uiteindelijk was een Berlijner bereid om over te komen maar hij vroeg 1200 euro reisgeld. Een bedrag dat niet was begroot en hij moest worden afgewezen. Toch een punt wat te denken geeft. Sommige Nederlandse boksers zijn de laatste jaren te goed geworden om tegen een landgenoot uit te komen. Dat geldt ook voor de Olympia-gangers Nouchka Fontijn (eregast op het gala), Enrico Lacruz en Peter Mullenberg.

Maar goed, Teus de Kruyf, mede-organisator Martijn Rijnbeek en Peter van der Pas hadden het toch voor elkaar gekregen om al met al partijen te matchen die spannend waren en voor het publiek interessant. Dat was aan de bezetting van de zo goed als uitverkochte zaal te merken. Niemand vertrok eerder. Een speciaal woord van dank moet gericht worden aan de officials Teus de Raad, ringarts Ed van Wijk, de scheidsrechters Kees van der Sluijs en Theo Boomkes die altijd zorgen dat alles goed verloopt op zo’n avond. Maar zeker niet vergeten mag worden de familie Klijnoot, die ook weer eens bij het boksen aanwezig was. Zie de onderstaande uitslagen

Hans de Bruijn

GDE Fout: Fout met ophalen van bestand - schakel indien nodig foutcontrole uit (404:Not Found)